Konu
:
İsırgan Püresi
Yalnız Mesajı Göster
İsırgan Püresi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İsırgan Püresi
Malzemeler
* 1 demet ısırgan
* 7-8 adet pazı / ya da / ıspanak yaprağı
* 1
5 su bardağı mısır ve buğday unu karışımı
* 3 diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı kıyılmış nane / ya da / kuru nane
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* Deniz tuzu
Yapılışı
(4 kişilik)
Bir tencerede 3 su bardağı suyu kaynatın
İçine biraz tuz ile ısırgan demetini ve pazıları koyun
Hemen hatırlatalım, “malzeme” kısmında gösterildiği gibi, pazı yerine ıspanak da kullanılabilir
Tenceredeki malzemenin üstüne yavaş yavaş unu serpin ve de durmadan karıştırın
Karışımda topak olmadığına iyice emin olunca, tencerenin kapağını kapatın
Arada bir gene karıştırarak pişirin
Şayet karışım çok katı olduysa, biraz süt ilâve edebilirsiniz
Pişen püreyi servis tabağına aldıktan sonra, bir tavada yağı ısıtın
İçine, ince doğranmış sarımsak ve nane koyun
Pürenin üzerine dökün
Önemli not: Karadeniz köylerinde pürenin üzerine süt kaymağı da konur!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul