Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Kış Türlüsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Kış Türlüsü





MALZEMELER


2 Soğan

6-7 Pırasa

300 gr Kereviz

2 Havuç

150 gr Kuşbaşı Koyun Eti

2 Çorba Kaşığı Margarin

3 Su Bardağı Sıcak Su

2 Yumurta Sarısı

1/2 Limon Suyu

Tuz, Karabiber



HAZIRLANIŞI


Soğanları küçük küpler halinde doğrayın Margarini tencerede eritip soğan ve eti ilave edin Etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika kavurun Sıcak su ve tuz ekleyip kapağı kapalı olarak yarım saat kadar pişirin

Pırasaları temizleyip yarım parmak kalınlığında doğrayın Kerevizi yarım ay şeklinde dilimleyin


Havuçları verev olarak ince ince dilimleyin Doğranmış pırasa, kereviz ve havucu ete ilave edip kısık ateşte yarım saat daha pişirin

Geniş bir kasede yumurta sarıları ve limon suyunu çırpın Yemeğin suyundan yarım su bardağı kadarını ekİeyip iyice karıştırın Hazırladığınız terbiyeyi yemeğin üzerine gezdirerek döküp 5-6 dakika sonra ateşten alın Sıcak olarak servis yapın


Dikkat! Terbiyeli kış türlüsünü et suyu ile hazırlarsanız çok daha lezzetli olacaktır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla