Konu
:
Fırında Beşamel Soslu Sebzeler
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Beşamel Soslu Sebzeler
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Beşamel Soslu Sebzeler
Fırında Beşamel Soslu Sebzeler Tarifi - Fırında Beşamel Soslu Sebzeler Nasıl Yapılır - Fırında Beşamel Soslu Sebzeler Malzemeleri
Fırında Beşamel Soslu Sebzeler
Malzemeler:
300 gr brokoli
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
1 su bardağı bezelye
4 yemek kaşığı un
3 su bardağu süt
2 yemek kaşığı tereyağı
100 gr taze kaşar peyniri
tuz
Yapılışı:
Kullanacağınız tüm malzemeyi haşlayın
Brokoliyi dallarına ayırın
Havuç ve patatesi soyarak ince ince dilimleyin
Haşladığınız bezelyeleri süzün
Hazırladığınız sebzeleri borcam yada küçük bir fırın tepsisine dizin
Beşamel sos için margarin yada tereyağını tencereye alın ve eritin
Unun tamamını tenceye ekleyin ve rengi koyulaşıp kokusu çıkana kadar tel çırpıcı ile kavurun
Kavurduğunuz una azar azar süt eleyin ve hızlıca çırpmaya devam edin
Tüm süt bitene kadar aynı işlemi yapın
Sosunuz muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin
Muhallebi kıvamına gelen sosu sebzelerin üzerini tamemen kaplayacak şekilde dökün
Beşamel sosun üzerine taze kaşar peynirini rendeleyin
(Payniri eşit dağıtın)
180 derece önceden ısıtılmış fırında yemeğin üzeri kızarana kadar pişirin
Ilık yada sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul