Yalnız Mesajı Göster

Fırında Beşamel Soslu Sebzeler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Beşamel Soslu Sebzeler



Fırında Beşamel Soslu Sebzeler Tarifi - Fırında Beşamel Soslu Sebzeler Nasıl Yapılır - Fırında Beşamel Soslu Sebzeler Malzemeleri


Fırında Beşamel Soslu Sebzeler


Malzemeler:


300 gr brokoli

2 adet orta boy havuç

2 adet orta boy patates

1 su bardağı bezelye

4 yemek kaşığı un

3 su bardağu süt

2 yemek kaşığı tereyağı

100 gr taze kaşar peyniri

tuz


Yapılışı:


Kullanacağınız tüm malzemeyi haşlayın Brokoliyi dallarına ayırın Havuç ve patatesi soyarak ince ince dilimleyin Haşladığınız bezelyeleri süzün

Hazırladığınız sebzeleri borcam yada küçük bir fırın tepsisine dizin

Beşamel sos için margarin yada tereyağını tencereye alın ve eritin

Unun tamamını tenceye ekleyin ve rengi koyulaşıp kokusu çıkana kadar tel çırpıcı ile kavurun

Kavurduğunuz una azar azar süt eleyin ve hızlıca çırpmaya devam edinTüm süt bitene kadar aynı işlemi yapın

Sosunuz muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin

Muhallebi kıvamına gelen sosu sebzelerin üzerini tamemen kaplayacak şekilde dökün

Beşamel sosun üzerine taze kaşar peynirini rendeleyin(Payniri eşit dağıtın)

180 derece önceden ısıtılmış fırında yemeğin üzeri kızarana kadar pişirin Ilık yada sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla