Yalnız Mesajı Göster

Etli Bamya Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Bamya Güveci



bamya güceç nasıl yapılır - bamya nasıl pişirilir - etli bamya güvecinin tarifiMALZEMELER:


500 gram kuşbaşı et,


500 gram bamya,


2 baş soğan,


2 domates,


1 limon,


1 yumurta,


1 çorba kaşığı zeytinyağı,


tuz,


su



YAPILIŞI:


Tencereye et konur, az su ilave edilir, biraz pişirilir


• Bamyaların başı “koni” gibi kesilir, yıkanır


• Güvecin ortasına pişmiş et, etrafına da bamyalar dizilir


• Soğan ve domatesler doğranır, üstlerine konur


• Tuz serpilir, 15 bardak su konur Ağzı kapatılır


• Kızgın fırında 35 dakika kadar pişirilir


• Yumurta ile limon suyu çırpılır Fırından almadan önce üzerine dökülür


• Yine fırına konur, 10 dakika daha pişirilir


• Fırından alınır, suyu süzülür Güveç, ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır


Suyu üzerine gezdirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla