06-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Bamya Güveci
bamya güceç nasıl yapılır - bamya nasıl pişirilir - etli bamya güvecinin tarifiMALZEMELER:
500 gram kuşbaşı et,
500 gram bamya,
2 baş soğan,
2 domates,
1 limon,
1 yumurta,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
tuz,
su
YAPILIŞI:
Tencereye et konur, az su ilave edilir, biraz pişirilir
• Bamyaların başı “koni” gibi kesilir, yıkanır
• Güvecin ortasına pişmiş et, etrafına da bamyalar dizilir
• Soğan ve domatesler doğranır, üstlerine konur
• Tuz serpilir, 1 5 bardak su konur Ağzı kapatılır
• Kızgın fırında 35 dakika kadar pişirilir
• Yumurta ile limon suyu çırpılır Fırından almadan önce üzerine dökülür
• Yine fırına konur, 10 dakika daha pişirilir
• Fırından alınır, suyu süzülür Güveç, ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır
Suyu üzerine gezdirilir
alıntı
|
|
|
|