Konu
:
Sebzeli Beşamel Soslu Baharatlı Et
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Beşamel Soslu Baharatlı Et
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Beşamel Soslu Baharatlı Et
Sebzeli Beşamel Soslu Baharatlı Et Tarifi - Sebzeli Beşamel Soslu Baharatlı Et Nasıl Yapılır - Sebzeli Beşamel Soslu Baharatlı Et Malzemeleri
Malzemeler
6 kişilik
700 gram kemikli kuzu eti
1 adet orta boy soğan
3 diş dövülmüş sarmısak
4 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı sıcak su
1’er tatlı kaşığı silme yenibahar,
tarçın ve pulbiber
Tuz, karabiber
Sebzeli beşamel sos için:
1 adet küçük boy soğan
4 çorba kaşığı ince kıyılmış
pazı sapı
1 adet küçük boy havuç
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt, tuz, karabiber
Süslemek için:
6-7 adet kiraz domates
Yapılışı
TEREYAĞINI bir tencereye alıp eritin ve eti 5 dakika çevirerek pişirin
Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyip 5 dakika kavurun
Daha sonra baharatları, dövülmüş sarmısak ve sirkeyi ilave edip bir-iki kez çevirin
Suyunu ekledikten sonra tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte 2 saat pişmeye bırakın
Diğer taraftan sebzeli beşamel sosu hazırlamak için; sebzeleri ince kıyıp sıvıyağda kavurun
Üzerine 1 çay bardağı süt ekleyip 5 dakika pişirin
Ayrı bir yerde 2 çorba kaşığı tereyağını eritip 2 çorba kaşığı unu rengi dönene kadar kavurun
Kalan sütü azar azar üzerine ilave edin
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Kavurduğunuz sebzeleri, tuz ve karabiberi üzerine ekleyip bir iki çevirdikten sonra ocaktan alın
Et pişince kemiklerini ayırın
Beşamel sosu servis tabağına alıp üzerine etleri yerleştirin
Kiraz domateslerle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul