Konu
:
Kaşarlı Mantar Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Kaşarlı Mantar Güveç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaşarlı Mantar Güveç
Kaşarlı Mantar Güveç Tarifi - Kaşarlı Mantar Güveç Nasıl Yapılır - Kaşarlı Mantar Güveçin Yapılışı
Malzemeler
400 gr
haşlanmış mantar
300 gr
kabuğu soyulmuş, ince kesim sotelik domates
200 gr
sivri biber
100 gr
tereyağı
1 çay kaşığı tuz
100 gr
rende kaşar
100 gr
dil peyniri
Bir kahve fincanı süt
1 baş iri kuru soğan
Hazırlanışı
Mantarları piyazlık gibi kesin
Soğan, biber ve domatesleri doğrayıp malzeme hazırlığını yapın
Tavaya yağ koyup erittikten sonra soğanı bir miktar kızartın
Biberlerin diriliği gidene kadar soğanla birlikte pişirin
Mantarları koyup 5 dakika sonra ince kesim domatesi ilave edin
Tuzu, karabiberi ve sütü koyduktan sonra kaynayıncaya kadar pişirin
Hazırlanan malzemeyi kayık şeklindeki güveçlere paylaştırın
Üzerlerine rendelenmiş kaşar serpiştirin
Dil peynirleri dikdörtgen ve ince şekilde keserek güveçlerin üzerine dizin
Fırında pembeleşinceye kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul