Yalnız Mesajı Göster

Kaşarlı Mantar Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşarlı Mantar Güveç



Kaşarlı Mantar Güveç Tarifi - Kaşarlı Mantar Güveç Nasıl Yapılır - Kaşarlı Mantar Güveçin Yapılışı
Malzemeler


400 gr haşlanmış mantar

300 gr kabuğu soyulmuş, ince kesim sotelik domates

200 gr sivri biber

100 gr tereyağı

1 çay kaşığı tuz

100 gr rende kaşar

100 gr dil peyniri

Bir kahve fincanı süt

1 baş iri kuru soğan


Hazırlanışı

Mantarları piyazlık gibi kesin Soğan, biber ve domatesleri doğrayıp malzeme hazırlığını yapın Tavaya yağ koyup erittikten sonra soğanı bir miktar kızartın Biberlerin diriliği gidene kadar soğanla birlikte pişirin Mantarları koyup 5 dakika sonra ince kesim domatesi ilave edin Tuzu, karabiberi ve sütü koyduktan sonra kaynayıncaya kadar pişirin Hazırlanan malzemeyi kayık şeklindeki güveçlere paylaştırın Üzerlerine rendelenmiş kaşar serpiştirin Dil peynirleri dikdörtgen ve ince şekilde keserek güveçlerin üzerine dizin Fırında pembeleşinceye kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla