Konu
:
Baharatlı Kırmızı Pancar
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Kırmızı Pancar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Kırmızı Pancar
Baharatlı Kırmızı Pancar Tarifi - Baharatlı Kırmızı Pancar Nasıl Yapılır - Baharatlı Kırmızı Pancar Malzemeleri
Baharatlı Kırmızı Pancar
6 kişilik
12 adet küçük kırmızı pancar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kimyon
1 tatlı kaşığı toz kişniş
Yarım tatlı kaşığı toz kakule
Yarım tatlı kaşığı muskat
3-4 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Fırını önceden 180 dereceye ayarlayarak ısıtın
Bir fırın tepsisini yağlayın
Pancarın yaprak kısımlarını koparın
Ovalayarak yıkayın
Hazırlanmış fırın tepsisine yerleştirdikten sonra 1 saat 15 dakika pişirin
Tepsiyi fırından alıp, soğumaya bırakın
Kırmızı pancarın kabuklarını soyun
Üstlerini ve kenarlarım bıçakla düzeltin
Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın
Baharatları ilave edip, orta ateşte 1 dakika kadar pişirin
Şeker ve elma sirkesini ilave edin
Şeker eriyene dek 2-3 dakika çevirin
Kırmızı pancarı ekleyin
Ocağı kısın ve 5 dakika daha karıştırarak, pancar iyice parlaklaşana dek pişirin
Sıcak veya ılık servis yapın
Not: Bu yemeği 2 gün önceden hazırlayıp, buzdolabında saklamak mümkün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul