Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Kırmızı Pancar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Kırmızı Pancar



Baharatlı Kırmızı Pancar Tarifi - Baharatlı Kırmızı Pancar Nasıl Yapılır - Baharatlı Kırmızı Pancar Malzemeleri

Baharatlı Kırmızı Pancar


6 kişilik

12 adet küçük kırmızı pancar

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı toz kimyon

1 tatlı kaşığı toz kişniş

Yarım tatlı kaşığı toz kakule

Yarım tatlı kaşığı muskat

3-4 tatlı kaşığı şeker

1 çorba kaşığı elma sirkesi


Fırını önceden 180 dereceye ayarlayarak ısıtın Bir fırın tepsisini yağlayın Pancarın yaprak kısımlarını koparın Ovalayarak yıkayın Hazırlanmış fırın tepsisine yerleştirdikten sonra 1 saat 15 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp, soğumaya bırakın Kırmızı pancarın kabuklarını soyun Üstlerini ve kenarlarım bıçakla düzeltin Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın Baharatları ilave edip, orta ateşte 1 dakika kadar pişirin Şeker ve elma sirkesini ilave edin Şeker eriyene dek 2-3 dakika çevirin Kırmızı pancarı ekleyin Ocağı kısın ve 5 dakika daha karıştırarak, pancar iyice parlaklaşana dek pişirin Sıcak veya ılık servis yapın


Not: Bu yemeği 2 gün önceden hazırlayıp, buzdolabında saklamak mümkün

Alıntı Yaparak Cevapla