Konu
:
Yeşil Mayonezli Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Yeşil Mayonezli Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yeşil Mayonezli Enginar
enginar tarifi - mayonezli enginar - enginar yemeği
Kullanılacak malzeme (6 kişilik) :
6 enginar,
1 yumurta,
1 desilitre zeytinyağı,
1/2 demet maydanoz,
1 limonun suyu,
2-3 marul yaprağı,
2-3 damla sirke
Yapımı :
Enginarın dış yapraklarını koparıp atmalı, iç yapraklarının sivri uçlarını kestikten sonra göbeklerini kazımalı vs saplarını kesip attıktan sonra içinde yarım limonun suyu bulunan tuzlu soğuk suya atmalı
Bütün enginarlar ayıklanınca bunları olduğu gibi suyuyla bir emaye tencereye koyup haşlamalı
Enginarlar pişince bunları kevgirle suyundan süzerek çıkarmalı ve göbeği yere bakacak biçimde bir tabağa yanyana dizmeli
Bir yumurtanın sarısına ikl-üç damla sirke ve yeteri kadar tuz katmalı
Çırpmaya başlarken zeytinyağını sicim gibi ince akıtarak bu karışıma yedirmeli
Bu arada kalan yarım limonun suyunu damla damla katarak bu mayoneze yedirmeli
Sonra, buna kıyılırcasına ince doğranmış yarım demet maydanozla gene kıyılırcasına doğranmış marulun iki-üç yaprağını katıp yedirmeli
Sonra enginarları teker teker almalı ve göbeklerini bu yeşil renkli meyonezle doldurup servis tabağına yerleştirmeli
Vakti gelince sofraya götürüp servis yapmak üzere tabağı buz dolabına kaldırmalı
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul