Yalnız Mesajı Göster

Minik Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Minik Enginar



enginar nasıl pişirilir - enginar yemeği - enginar tarifi - karışık sebzeli enginar - zeytinyağlı enginar



Malzeme:


6 adet minik enginar

1 adet havuç

1 adet patates

12 adet arpacık soğan

3 diş sarımsak

1 çay bardağı taze bezelye

1 çay bardağı siyah barbunya

1,5 çay bardağı sızma zeytinyağı

1 adet limon

1 tatlı kaşığı Tuz

2 dal dereotu

2 çorba kaşığı toz şeker

1,5 litre su

2 çorba kaşığı un


Tarifi


Havucu istediğiniz şekilde doğrayın Arpacık soğanları soyun Patatesin kabuğunu soyup isteğe göre parizyen kaşıkla misket şeklinde toplar elde edin


Suyu ve unu tabanı düz ve geniş bir tencereye alıp karıştırarak bulamaç haline getirin Temizlenmiş küçük enginarları yerleştirin Kalan tüm malzemeyi tencereye ekleyip hızlı ateşte bir taşım kaynatın


Kaynayınca köpüğünü alıp tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte 20 dakika pişirin Dereotu ile süsleyin Sıcak veya soğuk olarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla