Konu
:
Biberiyeli Hünkar Beğendi
Yalnız Mesajı Göster
Biberiyeli Hünkar Beğendi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberiyeli Hünkar Beğendi
Biberiyeli Hünkar Beğendi Tarifi - Biberiyeli Hünkar Beğendi Yapılışı - Biberiyeli Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır - Biberiyeli Hünkar Beğendi Malzemeleri
1 kg iri parçalara ayrılmış dana ön kol ya da kuşbaşı dana eti
5 adet orta boy kemer patlıcan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy kuru soğan
6 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tepeleme yemek kaşığı un
3 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı dolusu rendelenmiş taze kaşar peyniri
6 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz,karabiber
1 yemek kaşığı incecik dilimlenmiş biberiye
Patlıcanları yıkayıp kurulayın
Çatalla birkaç yerlerinden delin
Ocağın üzerinde ya da 200 dereceye ayarladığınız fırının ızgara kısmında iyice yumuşayıncaya kadar çevirerek közleyin
Kabuklarını soyun ve beklerken kararmamaları için soğuk suda bekletin
Diğer targtan, soğanı yemeklik incecik doğrayın
Tencereye 3 çorba kaşığı sıvıyağ alarak kızdırın ve etleri ekleyip sürekli karıştırarak 7-8 dakika kadar pişirin, Kuşbaşı doğradığınız soğanlan ilave edip sürekli karıştırarak 2 dakika kadar kavurun
Ardından salçayı ekleyerek bir iki kez karıştırın
Varsa biberiyeyi ilave edip tuz ve karabiberi serpiştirin
Etlerin üzerini 5-6 santim geçecek şekilde sıcak su ilave edin ve orta ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1-1,5 saat, etlerin pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin
(bu işlemi düdüklü tencerede daha kısa sürede yapabilirsiniz)
Beğendi için; bir başka tencereye ya da derin bir tavaya, kalan 3 yemek kaşığı sıvıyağ koyun
Yağ kızar kızmaz unu ilave ederek sürekli karıştırarak un köpük köpük olup hafifçe sararıncaya kadar, 1-2 dakika kavurun
Önceden fırında közlenip kabuklarıni soyduğunuz patlıcanları tavla zarı formunda doğrayın
Ardından doğradığınız patlıcanları kavurduğunuz unun üzerine ilave ederek sürekli karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun
Soğuk sütü de patlıcanların üzerine ekleyin ve çırparak ezerek karıştırmaya devam edin
Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra rendelenmiş kaşan serpiştirin
Karıştırın ve tencerenin altını kapatın
İsterseniz beğendiyi el blenderi yardımıyla püre haline getirin
Hazırladığınız beğendiyi servis tabağına yayın, üzerine etleri koyarak ve etlerin sosundan da en üste birkaç kaşık dökerek sıcak olarak seıvis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul