Konu
:
Garnitürlü Patates Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Garnitürlü Patates Püresi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Garnitürlü Patates Püresi
Malzemeler
5 adet orta boy patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı elma sirkesi
Tuz
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet haşlanmış,minik doğranmış havuç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
Haşlanmış patatesler ezme aleti veya çatal yardımı ile püre haline getirilir
Zeytinyağı-sirke ve tuz ilave edilir
Bezelye ile havuca zeytinyağı ve tuz konur
Küçük boy kelepçeli kalıp veya herhangi bir çukur kalıp streçlenir
Bezelye ve havucun yarısı konur
Üzerine patates püresi ve tekrar bezelye ve havuç yerleştirilerek üzeri spatula ile düzleştirilir
10-15 dakika buzdolabında bekletildikten sonra ters çevirerek servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul