Yalnız Mesajı Göster

Garnitürlü Patates Püresi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Garnitürlü Patates Püresi





Malzemeler


5 adet orta boy patates

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı elma sirkesi

Tuz

1 su bardağı haşlanmış bezelye

2 adet haşlanmış,minik doğranmış havuç

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz


Yapılışı


Haşlanmış patatesler ezme aleti veya çatal yardımı ile püre haline getirilir

Zeytinyağı-sirke ve tuz ilave edilir


Bezelye ile havuca zeytinyağı ve tuz konur

Küçük boy kelepçeli kalıp veya herhangi bir çukur kalıp streçlenir

Bezelye ve havucun yarısı konur


Üzerine patates püresi ve tekrar bezelye ve havuç yerleştirilerek üzeri spatula ile düzleştirilir


10-15 dakika buzdolabında bekletildikten sonra ters çevirerek servis yapılır


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla