Konu
:
Taze Fasulye Mücveri
Yalnız Mesajı Göster
Taze Fasulye Mücveri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Fasulye Mücveri
Taze Fasulye Mücveri Tarifi - Taze Fasulye Mücveri Yapılışı - Taze Fasulye Mücveri Nasıl Yapılır - Osmanlı Taze Fasulye Mücveri - Osmanlı Sebze Yemeği
500 gr fasulye
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
3 dal taze soğan
3 yemek kaşığı beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
2 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için)
Fasulyeler çok ince şekilde doğranıp kaynar suda 3 – 4 dakika haşlanır soğutulur
Suyu süzdürüldükten sonra içine maydanoz, dereotu, taze soğan ince doğranıp karıştırılır
Un, yumurta, peynir, tuz, karabiber ilave edilip akıcı bir hamur haline getirilir
Kızgın yağda kaşık yardımı ile dökülüp pişirilir
Sıcak servis edilir
Yoğurt ile servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul