Konu
:
Fransız Usulü Bezelye
Yalnız Mesajı Göster
Fransız Usulü Bezelye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fransız Usulü Bezelye
bezelye nasıl pişirilir - kolay bezelye tarifi - tereyağlı bezelyeMalzemeler:
700 gr taze bezelye (kabuklarından ayıklandıktan sonra tartılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı şeker
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
60 gr unlu tereyağı
Tarifi:
Büyük boy bir tencereye bezelyeleri, tuzu, biberi ve soğanı koyunuz
Bezelyelerin üstüne çıkana kadar sıcak su ekleyip, harlı ateşte kaynatınız; kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapayarak 20-30 dakika, soğan ve bezelyeler yumuşayana kadar pişiriniz
Devamlı karıştırarak unlu tereyağı ekleyip 2 dakika daha, sos koyulaşana kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alınız
Bezelyeleri bir servis tabağına aktarıp hemen servis ediniz
Not: Bu kolay bezelye, omlet, ızgara et, tava balık (özellikle de kalkan balığı) ile servis edilebilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul