Yalnız Mesajı Göster

Fransız Usulü Bezelye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Usulü Bezelye



bezelye nasıl pişirilir - kolay bezelye tarifi - tereyağlı bezelyeMalzemeler:


700 gr taze bezelye (kabuklarından ayıklandıktan sonra tartılmış)

1 tatlı kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı şeker

1 orta boy soğan (ince doğranmış)

60 gr unlu tereyağı


Tarifi:


Büyük boy bir tencereye bezelyeleri, tuzu, biberi ve soğanı koyunuz

Bezelyelerin üstüne çıkana kadar sıcak su ekleyip, harlı ateşte kaynatınız; kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapayarak 20-30 dakika, soğan ve bezelyeler yumuşayana kadar pişiriniz


Devamlı karıştırarak unlu tereyağı ekleyip 2 dakika daha, sos koyulaşana kadar pişiriniz


Tencereyi ateşten alınız Bezelyeleri bir servis tabağına aktarıp hemen servis ediniz


Not: Bu kolay bezelye, omlet, ızgara et, tava balık (özellikle de kalkan balığı) ile servis edilebilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla