Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Madalyon

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Madalyon



Bezelyeli Madalyon Tarifi - Bezelyeli Madalyon Yapılışı - Banvit Yemek Tarifleri - Banvit Tarifleri




İçindekiler:

1 paket Banvit Hindi Madalyon

500 gr sultani (araka)

70 ml zeytinyağı

2 adet orta boy soğan (kalın halka doğranmış)

250 gr mantar (kalın dilimlenmiş)

1 adet ufak boy havuç (kalın jülyen doğranmış)

1 tatlı kaşığı karabiber (dövülmüş)

1 demet dereotu (iri yapraklanmış)

80 ml su (kaynar)


Zeytinyağını ısıtıp soğanları katın Orta ateşte altın sarısı renk alıncaya kadar 3-4 dak kızartın, bir kaba alın ve üzerini kapatın

Aynı tavaya, etleri yerleştirin her iki yüzleri altın sarısı renk alıncaya kadar 3`er dak pişirin

Sultanilerin kalın kısımlarının kılçığını boydan boya keserek alın

Etlerin üzerine sırası ile soğan, mantar, havuç, karabiber, dereotunun yarısı ve sultaniyi yayın Suyunu ilave edin Üzerini kapatıp, hızlı ateşte 20 dak suyunu çekinceye kadar pişirin

Kalan dereotunu serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla