06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gobi Aaloo
Gobi Aaloo Tarifi - Gobi Aaloo Nasıl Yapılır - Gobi Aaloo Malzemeleri
Malzemeler
½ tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber
1 tatlı kaşığı zencefil
Taze kişniş
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı Garam Masala *
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet iri domates
1 çorba kaşığı tane kimyon
250 gr patates
500 gr karnabahar
Yapılışı
Zeytinyağını kızdırın Kimyon tanelerini içine katıp bir kaç saniye çevirin İnce doğranmış kuru soğanı ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun Zencefil, acı biber, tuz ve kişnişi ilâve ederek, 2-3 dakika pişirin 3 çorba kaşığı su ekleyin Ve, tencerenin kapağını kapayarak, kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin Sonra, patatesleri ekleyin Ve, yüksek ateşte, renkleri kahverengimsi olana kadar kızartın Ocağın ateşini kısın Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kadar kaynatın Tencereyi ateşten indirdikten sonra, üzerine baharat karışımı Garam Masala’yı katın En üste de, kıyılmış maydanoz serpin
*Garam Masala
(karışık baharat)
Malzeme:
1 çorba kaşığı kakule tanesi
5 cm boyunda kabuk tarçın
1 tatlı kaşığı kimyon tanesi
1 tatlı kaşığı karanfil
1 tatlı kaşığı kara biber
Tüm bu baharatı birlikte çekin Böylece, son derece hoş kokulu bir karışım elde edeceksiniz Bu baharat karışımı, Pakistan yemeklerinde çok sık kullanılıyor ve her yemeğe çeşni katıyor
|
|
|