Konu
:
Köfteli Brüksel Lahanası
Yalnız Mesajı Göster
Köfteli Brüksel Lahanası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köfteli Brüksel Lahanası
brüksel lahanası nasıl pişirilir - köfteli brüksel lahanası tarfi - brüksel lahanası yapılış tarifi
Malzemeler
1/2 kg Brüksel Lahanası
300 gr Köftelik Kıyma
1 Soğan
1 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Ufalanmış Ekmek İçi
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1 Yumurta
Karabiber, Tuz
Kızartma İçin 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
SOS MALZEMESİ
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
1 Çay Kaşığı Köri
1/2 Su Bardağı Kaşar Rendesi
Karabiber, Tuz
Yemeğin Tarifi
Brüksel lahanalarını bir tencereye alın
Kapağı açık tencerede 10 dakika kadar fazla yumuşamayacak şekilde haşlayın ve süzün
Diğer tarafta köftenin bütün malzemesini karıştırarak yoğurun
Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın
Teflon tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırarak köfteleri kızartın
Sos için nişasta, köri, tuz, biber ve sütü karıştırın
Fazla kaynatmadan muhallebi kıvamında pişirin
İçine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin
Fırın kabınızı yağlayıp lahana ve köfteleri düzgün olarak sıralayın
Hazırladığınız sosu üzerine döküp kaşar peyniri rendesi serpin
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul