Yalnız Mesajı Göster

Köfteli Brüksel Lahanası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfteli Brüksel Lahanası



brüksel lahanası nasıl pişirilir - köfteli brüksel lahanası tarfi - brüksel lahanası yapılış tarifi


Malzemeler


1/2 kg Brüksel Lahanası

300 gr Köftelik Kıyma

1 Soğan

1 Diş Sarmısak

2 Çorba Kaşığı Ufalanmış Ekmek İçi

1 Çorba Kaşığı Soya Sosu

1 Yumurta

Karabiber, Tuz

Kızartma İçin 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

SOS MALZEMESİ

1 Su Bardağı Süt

1 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası

1 Çay Kaşığı Köri

1/2 Su Bardağı Kaşar Rendesi

Karabiber, Tuz



Yemeğin Tarifi


Brüksel lahanalarını bir tencereye alın Kapağı açık tencerede 10 dakika kadar fazla yumuşamayacak şekilde haşlayın ve süzün


Diğer tarafta köftenin bütün malzemesini karıştırarak yoğurun Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın Teflon tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırarak köfteleri kızartın


Sos için nişasta, köri, tuz, biber ve sütü karıştırın Fazla kaynatmadan muhallebi kıvamında pişirin İçine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin

Fırın kabınızı yağlayıp lahana ve köfteleri düzgün olarak sıralayın


Hazırladığınız sosu üzerine döküp kaşar peyniri rendesi serpin Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla