Konu: Söneberi
Yalnız Mesajı Göster

Söneberi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Söneberi






Malzemeler


1 kg kemer patlıcan

2 adet orta boy soğan

300-350 gram yağsız kıyma

1 çay bardağı sıvıyağ

4-5 adet sivri biber

2 adet orta boy domates

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 çorba kaşığı salça

Tuz, karabiber



Yemeğin Tarifi


Patlıcanları alaca soyarak her patlıcanın ortasından, boyuna bir kesik yapalım Patlıcanları tuzlu suda 1-2 saat bekletelim, yıkayıp kurulayalım

Soğanları küçük doğrayalım ve kıymayla birlikte sıvı yağda kavuralım 2-3 dakika sonunda küçük doğranmış sivri biberleri, küp doğranmış domatesleri ekleyelim 2-3 dakika daha kavuralım Daha sonra üzerine haşlanmış nohutu, tuz ve karabiberi ekleyelim 1-2 dakika daha pişirip ateşten alalını

Patlıcanları fırın tepsisine dizelini 2-3 çorba kasığı sıvıyağı patlıcanların üzerine fırça ile bolca sürelim Patlıcanlar fırında hafifçe yumuşayıp üzerleri hafifçe pembelesene dek fırında tutalım


Fırından çıkardıktan sonra karınlarına hazır olan malzemeyi dolduralım Salçayı 1 su bardağı su ile incelterek tepsiye aktaralım Arzuya göre patlıcanların üzerine 1-2 dilini domates dilimi yerleştirerek yeniden fırına sürüp yemeğimizi pişirelim


Sıcak servis yapalım


Not: Patlıcanların sap ve ucunda biraz siyahlık kalacak şekilde sadece ortalarını soyabilirsiniz Görünümü farklı olacaktır






alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla