Konu
:
Söneberi
Yalnız Mesajı Göster
Söneberi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Söneberi
Malzemeler
1 kg kemer patlıcan
2 adet orta boy soğan
300-350 gram yağsız kıyma
1 çay bardağı sıvıyağ
4-5 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber
Yemeğin Tarifi
Patlıcanları alaca soyarak her patlıcanın ortasından, boyuna bir kesik yapalım
Patlıcanları tuzlu suda 1-2 saat bekletelim, yıkayıp kurulayalım
Soğanları küçük doğrayalım ve kıymayla birlikte sıvı yağda kavuralım
2-3 dakika sonunda küçük doğranmış sivri biberleri, küp doğranmış domatesleri ekleyelim
2-3 dakika daha kavuralım
Daha sonra üzerine haşlanmış nohutu, tuz ve karabiberi ekleyelim
1-2 dakika daha pişirip ateşten alalını
Patlıcanları fırın tepsisine dizelini
2-3 çorba kasığı sıvıyağı patlıcanların üzerine fırça ile bolca sürelim
Patlıcanlar fırında hafifçe yumuşayıp üzerleri hafifçe pembelesene dek fırında tutalım
Fırından çıkardıktan sonra karınlarına hazır olan malzemeyi dolduralım
Salçayı 1 su bardağı su ile incelterek tepsiye aktaralım
Arzuya göre patlıcanların üzerine 1-2 dilini domates dilimi yerleştirerek yeniden fırına sürüp yemeğimizi pişirelim
Sıcak servis yapalım
Not: Patlıcanların sap ve ucunda biraz siyahlık kalacak şekilde sadece ortalarını soyabilirsiniz
Görünümü farklı olacaktır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul