Yalnız Mesajı Göster

Endülüs Usulü Kuşkonmaz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Endülüs Usulü Kuşkonmaz



Malzemeler

1/2 kg Taze veya Konserve Kuşkonmaz

1 Dilim Bayat Ekmek

1/2 Demet Maydanoz

2 Diş Sarmısak

1 Kırmızı Dolmalık Biber

1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı

1 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi

Tuz, Karabiber


Yemeğin Tarifi

Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin Mor körpe uçlar suyun dışında kalacak şekilde su dolu bir tencereye yerleştirin Çok az tuz ekleyip 20-25 dakika haşlayın Soğuk suyun içinde bekletin


Tencerede zeytinyağını ısıtın İnce kıyılmış sarımsakları zeytinyağında kızartın Ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış maydanozu ekleyip kavurun Ekmek içinin rengi sararınca sirkeyi ekleyip bir taşım kaynatın


Hazırladığınız karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alın Haşlanmış kuşkonmazları ilave edin Tuz, karabiber ve ince kıyılmış kırmızı dolmalık biberi ekleyin 5 dakika pişirip ateşten alın Soğuyunca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla