Konu
:
Hafif Ateşte Pişmiş Bonfile Füme Patlıcan Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Hafif Ateşte Pişmiş Bonfile Füme Patlıcan Püresi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hafif Ateşte Pişmiş Bonfile Füme Patlıcan Püresi
Hafif Ateşte Pişmiş Bonfile Füme Patlıcan Püresi tarifi - Hafif Ateşte Pişmiş Bonfile Füme Patlıcan Püresi yapilisi
Malzemeler
• 350?400 gr bonfile
• 2 adet defne yaprağı
• 1 adet ufak beyaz soğan
• 1 adet taze biberiye
• 1 adet küçük domates
• 5 ml zeytinyağı
• 1 adet orta boy havuç
• 1 adet ufak bostan patlıcan
• 2 gr taze kekik
• 1 diş taze kıyılmış sarımsak
• 1 adet yumurta
• 1 çorba kaşığı parmesen peyniri
• 3 gr beyaz biber
• 5 gr tuz
• 20 ml taze krema
• 2 dilim tost ekmeği
• 2 gr kıyılmış maydanoz
• 1 adet ufak soğan
Tarif
Önceden küpler halinde kesilerek hazırlanmış sebzeleri bonfile ile birlikte tencerede 10 dakika kadar pişirin
Tuz ve biber ekleyip tatlandırın
Daha sonra püre haline getirilen domatesleri ekleyip tencerenin kapağını açık bırakarak, 10 dakika daha pişirin
Sebze suyunu da üzerine ekleyip bonfile yumuşayıncaya kadar bu kez tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin
Bu işlemler tamamlandıktan sonra tüm sebzeleri ve suyunu mikserden geçirip yemeğin sosunu hazırlayın
Kıyılmış soğanları zeytinyağında öldürün
Tuz ve biberi ekledikten sonra karışıma baharatları ekleyip soğumaya bırakın
Bu arada patlıcanın kabuğunu soymadan çok sıcak fırında pişirin
Daha sonra kabuklarını soyup tüm suyunu bırakması için birkaç saat bekletin
Patlıcanı soğan ve geriye kalan tüm malzeme ile birlikte mikserden geçirin
Çok iyi karıştırıp karışıma tekrar baharat ekleyin
Son olarak patlıcan püresini bir kalıba koyup 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul