Yalnız Mesajı Göster

Bademli Kuşkonmaz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Kuşkonmaz



Bademli Kuşkonmaz Tarifi - Bademli Kuşkonmaz Nasıl Yapılır - Bademli Kuşkonmaz Malzemeleri

Bademli Kuşkonmaz


500 g orta boy taze kuşkonmaz (ayıklanıp, kabukları soyulmuş)

1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı

60 g (yaklaşık 1 su bardağı) gravyer (ya da kaşar) peyniri rendesi

3 çorba kaşığı badem (kahverengi dış zarları soyulmuş)

1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)


Önce fırınınızı 180 °C'a ısıtın Tereyağını ateşe dayanıklı bir cam tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin Eriyince kuşkonmazları tümünün uçları aynı yöne bakacak biçimde tencereye yerleştirip, üstlerine 2 çorba kaşığı soğuk su serpin ve tencerenin kapağını kapatarak, kuşkonmazları 2 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp, kapağını açarak, kuşkonmazların kuyruk bölümleri üstüne gravyer (ya da kaşar) peyniri serpin (baş bölümlerine peynir serpmemeye dikkat edin) Peynir rendesinin üstüne bademleri serpiştirip, zeytinyağını damla damla gezdirerek, karabiberi serpin

Tencereyi üstü açık olarak fırına verip, kuşkonmazların üstlerindeki peynir eriyerek fokurdamaya başlayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Tencereyi fırından alıp, bademli kuşkonmazı bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla