Konu
:
Etli Enginar 1
Yalnız Mesajı Göster
Etli Enginar 1
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Enginar 1
Etli Enginar Tarifi - Etli Enginar Yapılışı - Etli Enginar Nasıl Yapılır - Etli Enginar Malzemeleri
Malzeme:
5 adet büyük enginar
300 gr
kuşbaşı dana veya kuzu eti
2 kaşık tereyağı
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
1 limon
1 çorba kaşığı un
Tuz
Su
Yapılışı:
Bir kaba 4 bardak su, bir kaşık un ve limon suyunu koyup iyice karıştırın
Enginarların kabuklarını soyup içlerindeki tüylerini temizleyin
Saplarını kesip, dörde bölün
Kabın içerisindeki karışıma atın
Bir tencereye ince kıydığınız soğanları, 300 gr
kuşbaşı eti ve yağı koyup, kısık ateşte kavurun
Domatesleri ince kıyıp tencereye atın
Beş dakika kadar kavurun
Kaptaki enginarların suyunu süzüp tencereye katın
Enginarlar sararıncaya kadar karıştırıp tuzunu katın
1 bardak sıcak su katıp kısık ateşte etler pişene kadar pişirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul