Yalnız Mesajı Göster

Etli Enginar 3

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Enginar 3



Etli Enginar Tarifi - Etli Enginar Yapılışı - Etli Enginar Nasıl Yapılır - Etli Enginar Malzemeleri

300 gr kuşbaşı et

4 enginar

2 soğan

1 tatlı kaşığı şeker

1 diş sarımsak

2 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

2 bardak et suyu

tuz

karabiber


Soğan, sarımsak ve maydanoz incecik kıyılır Tencereye koyulan zeytinyağında kavrulur Etler ilâve edilir ve kuvvetli ateşte pembeleşinceyekadar kavrulur Bezelye, ayıklanıp dörde bölünmüş enginar, tuz, biber ve şeker ilâve edilir 2 dakika daha kavrulduktan sonra et suyu ya da su ilâve edilip, orta ateşte yumuşayıncaya kadar, aşağı yukarı bir saat pişirilip indirilir Tabağa boşaltılır Kenarına, üçgen şeklinde incecik dilinip tereyağında kızartılmış ekmekler dizilip sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla