Konu
:
Etli Enginar 3
Yalnız Mesajı Göster
Etli Enginar 3
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Enginar 3
Etli Enginar Tarifi - Etli Enginar Yapılışı - Etli Enginar Nasıl Yapılır - Etli Enginar Malzemeleri
300 gr kuşbaşı et
4 enginar
2 soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1 diş sarımsak
2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 bardak et suyu
tuz
karabiber
Soğan, sarımsak ve maydanoz incecik kıyılır
Tencereye koyulan zeytinyağında kavrulur
Etler ilâve edilir ve kuvvetli ateşte pembeleşinceye
kadar kavrulur
Bezelye, ayıklanıp dörde bölünmüş enginar, tuz, biber ve şeker ilâve edilir
2 dakika daha kavrulduktan sonra et suyu ya da su ilâve edilip, orta ateşte yumuşayıncaya kadar, aşağı yukarı bir saat pişirilip indirilir
Tabağa boşaltılır
Kenarına, üçgen şeklinde incecik dilinip tereyağında kızartılmış ekmekler dizilip sıcak sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul