Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Pilezez

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Pilezez



Anadolu mutfağının lezzetli örneklerinden biri olan bu patlıcan yemeği, Elazığ’a özgüdür Yöresel yemekleri ve yeni tatlar denemeyi sevenler için son derece de basit bir tarifi var



Malzemeler:


* 1 kg patlıcan

* 1 su bardağı sıvıyağ

* 1 yemek kaşığı salça

* 1 su bardağı su

* 3-4 adet orta boy domates

* 5-6 adet sivribiber

* 8-10 diş sarımsak

Harcı İçin:


* Yarım kilo köftelik kıyma

* Yarım demet maydanoz

* 1 çay kaşığı karabiber

* Yarım çay kaşığı tuz


Hazırlanışı:


1- Patlıcanları alacalı soyup iki parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın ve acısının çıkması için 20-30 dakika tuzlu suda bekletin


2- Süzüp kuruttuğunuz patlıcanları sıvıyağda hafifçe kızartın Kağıt peçete üzerinde fazla yağı emdirin


3- Kıyma, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba aktarıp yoğurun Harcın içinden parçalar koparıp, 3-4 santim çapında yassı köfteler hazırlayın


4- Patlıcanları 30-35 santim çapındaki yuvarlak fırın tepsisine dizin Üzerine köfteleri yerleştirin Bir sıra daha patlıcan dizin


5- Üzerlerine sırayla domates halkaları, iri doğranmış biber ve ikiye, üçe bölünmüş sarımsakları yerleştirin


6- Salçayı 1 su bardağı su ile karıştırıp, tepsiye sebzelerin üzerinden gezdirerek dökün


7- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin ve sıcak servis yapın


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla