Konu
:
Patlıcanlı Tübyaz
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Tübyaz
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Tübyaz
Yapılışı sonderece kolay ve lezzetli bir patlıcan yemeği olan Patlıcanlı Tübyaz, fırında pişirilen yemeklerden birisidir
Tek başına doyurucu bir yemek olmakla beraber, arasıcak olarak da servis edilebilir
Malzemeler:
6-7 adet orta boy patlıcan
200 gram orta yağlı beyazpeynir
3 adet yumurta
1 adet büyük boy domates
Yarım demet maydanoz
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz, karabiber
4 yemek kaşığı galeta unu
4-5 adet sivribiber
Hazırlanışı:
1- Patlıcanları soyulmadan uzunlamasına ikiye bölün ve kaynayan tuzlu suya atın
Hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün
Ilınmasını bekledikten sonra bir çay kaşığı ile çekirdekli kısımlarını çıkarın
2- Çıkardığınız kısımları ince ince doğrayın ve bir kaba koyun
Üzerine ezilmiş beyazpeynir, galeta unu ve yumurtayı ekleyin
İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş domates ve sıvıyağ ekleyip malzemeleri karıştırın
Tuz ve karabiberi serpin
3- Hazırladığınız iç harcını patlıcanlara doldurun
4- Patlıcan dolmalarını yağlanmış fırın tepsisine dizin
5- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin
Domatesve sivribiberle süsleyerek servis yapın
Afiyet olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul