Yalnız Mesajı Göster

Arapsaçı Kavurması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arapsaçı Kavurması



Arapsaçı kavurması tarifi - Arapsaçı kavurması yapilisi


Bir bağ arapsaçı,

bir adet kuru soğan,

bir sap pırasa,

yarım çay bardağı zeytinyağı 2-3 adet köy yumurtası,

tuz,

süzme yoğurt,

pul biber,

taze çekilmiş karabiber


Arapsaçını temizleyip yıkayın, soğan ve pırasayla birlikte ince ince kıyarak malzemenizi hazırlayın, zeytinyağını tavada ısıtın, soğan ve pırasayı birlikte kavurun, arapsaçını ekleyin, biraz tuz serperek karıştırın, kapağını kapatın Ateşi de kısarak kendi buharıyla bir süre yumuşamasını bekleyin Ara sıra tahta kaşıkla karıştırmayı ihmal etmeyin 10-15 dakika gibi bir sürede pişecektir Eğer arapsaçı çok taze değilse yumuşaması daha uzun sürebilir, bu durumda bir çay bardağı kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın, suyu çekene kadar pişmesini bekleyin Tadına bakarak kontrol ettikten sonra, piştiyse yumurtaları kırın Karıştırmak ya da öylece bırakmak size kalmış

Alıntı Yaparak Cevapla