Konu
:
Çerkes Barbunyası
Yalnız Mesajı Göster
Çerkes Barbunyası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çerkes Barbunyası
Çerkes Barbunyası tarifi - Çerkes Barbunyası yapilisi
Malzemeler
• 1 kg barbunya
• 1/2 su bardagi zeytinyagi
• 2 adet sogan
• 1,5 su bardagi su
• 3 adet domates
• 200 gr ceviz
• 2 dilim bayat ekmek içi
• 3 dis sarmisak
• 1 fincan süt
• 1 tatli kasigi tuz
• 1 tatli kasigi seker
• 1 tatli kasigi pul biber
• 3 yemek kasigi sivi yag
Tarif
Barbunyayi 5 dakika kaynar suda haslayip süzün
Ince kiyilmis soganlari tencereye koydugunuz zeytinyaginda pembelesene kadar kavurun
Pembelesince küp dogranmis domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin
Içine haslanmis barbunyayi, tuzu, sekeri ve 1,5 su bardagi suyu ilave edip barbunya yumusayana kadar pisirin
Pisirdikten sonra barbunyalari süzgece alin
Kalan suyu (1 su bardagindan az olmamali) ceviz içi, ekmek içi ve ezilmis sarmisakla birlikte blendirdan geçirin
Içine süt ilave edin
Cevizli sosun dörtte birini barbunya ile karistirip servis tabagina alin
Kalanini barbunyanin üzerine yayin
Üstüne kizdirilmis biberli yag gezdirip servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul