Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Çiriş

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Çiriş




çiriş yemekleri - çiriş nasıl pişirilir - yöresel yemekler



Malzemeler;


- ½ kilo çiriş ( kibrit boyunda doğranmış )

- 1 baş kuru soğan ( ay ay doğranmış )

- 1 domates ( kabukları soyulup doğranmış )

- 1 adet kesme şeker

- Tuz

- İstenildiği kadar zeytinyağı

Yapılışı


Çirişi ve tüm malzemeleri karıştırıp hiç su koymadan düdüklüde yaklaşık düdüğü ötüp ocağı kıstıktan sonra 6 ya da 7 dakika kadar pişirip, soğuduktan sonra servise hazır hale getiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla