Konu
:
Madımak Yemeği
Yalnız Mesajı Göster
Madımak Yemeği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Madımak Yemeği
Malzeme:
1 kg
Madımak
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet orta boy domates
200 gr
kıyma
4-5 adet sivri biber
1 çay bardağı pirinç
(Yeteri kadar) Tuz
Üzerine konacak sos için:
2 diş sarmısak
Yarım su bardağı süzme yoğurt
Hazırlanışı:
Madımakları ayıklayın, yıkayın
Bir tencerede tereyağını kızdırın
Yemeklik ince doğradığınız kuru soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun
Daha sonra, küp küp doğranmış domatesleri, kıymayı, sivri yeşil biberleri katın
Şoyle bir çevirip az daha kavurun
Ve, madımak'ları ilave edin
Suyunu koyun
Tuz ve pirinç miktarını ayarlayın
Havanda ayıkladiğınız 2 diş sarmısağı dövün
Hazırladığınız yoğurt kabına katıp iyice çırpın
Pişen madımak yemeğinin üzerine döküp tıpkı mantı gibi ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul