Yalnız Mesajı Göster

Madımak Yemeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Madımak Yemeği






Malzeme:


1 kg Madımak

2 adet orta boy kuru soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

2 adet orta boy domates

200 gr kıyma

4-5 adet sivri biber

1 çay bardağı pirinç

(Yeteri kadar) Tuz


Üzerine konacak sos için:

2 diş sarmısak

Yarım su bardağı süzme yoğurt


Hazırlanışı:


Madımakları ayıklayın, yıkayın Bir tencerede tereyağını kızdırın Yemeklik ince doğradığınız kuru soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun Daha sonra, küp küp doğranmış domatesleri, kıymayı, sivri yeşil biberleri katın Şoyle bir çevirip az daha kavurun Ve, madımak'ları ilave edin Suyunu koyun Tuz ve pirinç miktarını ayarlayın

Havanda ayıkladiğınız 2 diş sarmısağı dövün Hazırladığınız yoğurt kabına katıp iyice çırpın Pişen madımak yemeğinin üzerine döküp tıpkı mantı gibi ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla