Yalnız Mesajı Göster

Kereviz Püresi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz Püresi






Malzemeler


1 Adet Maydanoz

150 ml Sıvı Yağ (2 çay bardağı)

3 Yemek Kaşığı Limon Suyu

Tuz

125 gr Margarin

1 Adet Muskat (rendelenmiş küçük hindistan cevizi)

1 Adet Limon (dilimlenmiş)



Yemeğin Tarifi


Maydanozun saplarını ayırın, yıkayın, süzün Sıvı yağı bir tavada ısıtın, iyice kuruyan maydanozu kısım kısım yağa atıp yarımşar dakika kızartın Fazla yağlarının süzülmesi için kagıt havlu üzerine alın


Kerevizin kabuklarını kalınca soyun, küb şeklinde doğrayın Tencereye kerevizlerin üstünü örtecek kadar su koyun 1 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ilave edip 20 dakika ağzı kapalı olarak pişirin


Haşlanan kerevizlerin suyunu süzün Yağ ile birlikte mutfak robotuna koyun, tuz, karabiber, muskat ve kalan limon suyu ile birlikte 3-4 dakika karıştırın

Kızarmış maydanoz ve limon dilimleri ile süslediğiniz kereviz püresini kuzu pirzolası ile servis yapabilirsınız



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla