Konu
:
Kereviz Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Kereviz Püresi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kereviz Püresi
Malzemeler
1 Adet Maydanoz
150 ml
Sıvı Yağ (2 çay bardağı)
3 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Tuz
125 gr
Margarin
1 Adet Muskat (rendelenmiş küçük hindistan cevizi)
1 Adet Limon (dilimlenmiş)
Yemeğin Tarifi
Maydanozun saplarını ayırın, yıkayın, süzün
Sıvı yağı bir tavada ısıtın, iyice kuruyan maydanozu kısım kısım yağa atıp yarımşar dakika kızartın
Fazla yağlarının süzülmesi için kagıt havlu üzerine alın
Kerevizin kabuklarını kalınca soyun, küb şeklinde doğrayın
Tencereye kerevizlerin üstünü örtecek kadar su koyun
1 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ilave edip 20 dakika ağzı kapalı olarak pişirin
Haşlanan kerevizlerin suyunu süzün
Yağ ile birlikte mutfak robotuna koyun, tuz, karabiber, muskat ve kalan limon suyu ile birlikte 3-4 dakika karıştırın
Kızarmış maydanoz ve limon dilimleri ile süslediğiniz kereviz püresini kuzu pirzolası ile servis yapabilirsınız
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul