Yalnız Mesajı Göster

Şalgam Musakkası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şalgam Musakkası



Şalgam Musakkası Tarifi - Osmanlı Şalgam Musakkası - Şalgam Musakkası Yapılışı

Gerekli Malzemeler:

1 kg şalgam

1 adet iri kuru soğan

2 dolu çorba kaşığı tereyağı

250 gr kıyma

1,5 su bardağı et suyu

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz


Yapımı:

İnce kıyılmış soğan tereyağında pembeleştirilir Üzerine kıyma eklenir, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur Tuz ilave edilir ateşten alınır Şalgamlar soyulur, yarım parmak eninde yassı şekilde doğranır Altı düz bir tencereye az miktarda kıymalı malzeme yayılır Üzerine şalgam dilimleri dizilir Üzerine tekrar kıyma yayılır Kıymalı malzeme ve şalgam bitene kadar kat kat sıralama işlemi tekrar edilir Üzerine et suyu gezdirilir Tencerenin kapağı kapatılır, orta ateşte şalgamlar suyunu çekene kadar pişirilir Ateşten almadan hemen önce şeker serpilir Sıcak olarak sofraya getirilir

Alıntı Yaparak Cevapla