Konu
:
Osmanlı Patlıcanlı Karnıyarık
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Patlıcanlı Karnıyarık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Patlıcanlı Karnıyarık
Patlıcanlı Karnıyarık - Patlıcanlı Karnıyarık Tarifi - Patlıcanlı Karnıyarık Yapılışı
Aynı irilikte 6 patlıcan
haşlanmış bir tavuğun sadece göğsü
haşlanmış 1/2 sığır dili
150 gram kültür mantarı
1 demet maydanoz
1 dilim bayat ekmek içi
1 baş soğan
1 kahve fincanı margarin yağı
1/2 kahve fincanı domates salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 bardak et suyu
yeteri kadar tuz ve karabiber
1 limonun suyu
Patlıcanları alaca tabir edilen biçimde soymalı, yani bir parmak genişliğin, de kabuğunu soyup bir parmak genişliğinde kabuğunu bırakarak soymalı
Patlıcanların kabukları soyulunca bunları baş ve uç bölümlerini ayırmadan ve uzunlamasına dörde yarmalı
Bol akarsuda iyice yıkayıp bir kenarda suyunu süzmeli
Bir tavaya 1 kaşık zeytinyağıyle margarin yağının üçte birini koyup kabı kuvvetli bir ateşe oturtmalı
Yağ kızınca patlıcanları tavaya atıp her yanlarını hafifçe kızartmalı
Beri yanda toprağa değen yerlerini hafifçe kesip attıktan sonra mantarları temiz ve nemli bir çuval parçasıyle ovarak üzerlerindeki ince zarı gidermeli
Sonra bunları limonlu soğuk suyun içinde tutarak kıyarcasına ince doğramalı
Haşlanmış tavuk göğsüyle yarım sığır dilini kıyma makinesinden geçirmeli
Patlıcanlar kızarınca tavada kalan yağa fincandaki margarin yağının yarısını katmalı
Kıyılmış sığır diliyle tavuğun göğsünü ve suyu süzülmüş mantar parçalarını katmalı
Yeteri kadar tuz ve karabiber de serptikten sonra tavadakileri tahta kaşıkla karıştırarak kavurmalı
Mantarlar pişince tavayı ateşten indirmeli
Kıyılmış maydanozun yarısıyle suda veya sütte ıslatıldıktan sonra sıkılmış bayat ekmek dilimi içini ufalayarak serpmeli
Bir daha karıştırıp bir kenara bırakmalı
Kalan margarin yağıyle bir kaşık zeytinyağını bir başka tavaya koyup ateşe oturtmalı
Yağ ısınınca rendelenmiş soğanı içine atmalı
Tahta kaşıkla karıştırarak kavurmalı
Soğanlar pembeleşince bir fincan et suyunda eritilmiş domates salçasını katmalı
Beş dakika daha karıştırarak pişirmeli ve kabı ateşten indirmeli
Mantarlı kıyma karışımını yarılmış patlıcanların İçlerine yerleştirmeli ve bu patlıcanları bir tepsiye yanyana dizmell
Patlıcanların doldurulması sona erince sıcak et suyunu üstüne dökmeli, tepsiyi orta ısılı fırına sürmeli
Patlıcanlar fırında beş dakika durduktan sonra çıkarmalı ve üzerlerine gezdirerek soğanlı salçayı dökmeli
Tepsiyi tekrar fırına koymalı ve karnıyarık iyice pişinceye kadar fırında tutmalı
Tepsiyi fırından çıkarınca kalan kıyılmış maydanozu patlıcanların üzerine serpmeli
ve olduğu gibi sofraya götürüp servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul