Konu
:
Papatesli Bezelye
Yalnız Mesajı Göster
Papatesli Bezelye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Papatesli Bezelye
Papatesli Bezelye Tarifi - Papatesli Bezelye Nasıl Yapılır - Papatesli Bezelye Malzemeleri
1 su bardağı tane bezelye
5 adet patates
2 adet soğan
500 gram kıyma
sıvıyağ
tuz
sosu için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı margarin
tuz
Yapılışı Kıymayı bir tencerede sıvıyağ ve soğanla iyice kavurun
Diğer taraftan patatesleri soyup, küp küp doğrayın
Ayrı bir tavada bunları kızartın
Bir fırın tepsisine en alta kavrulmuş kıymayı, üzerine kızartılmış patatesi, sonra da tane bezelyeyi, tuzu ve en üste de beşamel sosu dökün
Yaklaşık 20 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Sosun hazırlanışı : Yağı bir tencerede eritin
Unu ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kavurun
Daha sonra ateşten alın
5 dakika dinlendirin ve çırparak kaynar sütü ekleyin
Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul