Konu
:
Enginar Göbeği Haşlaması
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Göbeği Haşlaması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Göbeği Haşlaması
Enginar Göbeği Haşlaması Tarifi - Enginar Göbeği Haşlaması Nasıl Yapılır - Enginar Göbeği Haşlamasının Yapılışı
Malzemeler:
12 büyük enginar
5 su bardağı su (3 çorba kaşığı limon suyu eklenmiş)
1/2 limon
60 gr (1/2 su bardağı) un
8 su bardağı su
4 çorba kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Enginarları bir elle tutup öteki elinizle yapraklarını dışa doğru eğerek koparınız
Enginarların içe doğru kıvrılmış yapraklarına ulaşıncaya kadar dış yaprakları koparmaya devam ediniz
Enginarların saplarını keskin bir bıçakla kesiniz
Enginar göbeklerinin üstündeki içe dönük sık yaprakları bıçakla kesip enginar göbeklerinden ayırınız
Kesilmiş kısımların tamamını limonla oğunuz
Enginarların taban çevresinde kalan yeşil yaprak diplerini bıçakla soyup atınız
Enginar göbekleri temizlenip beyaz yüzeyleri ortaya çıkınca, limonlu suyun içine yerleştiriniz
Orta boy bir tencereye unu ve 2 çorba kaşığı su koyup pürtüksüz bir hamur elde edene kadar iyice karıştırınız
Kalan su ve limon suyunu da ekleyip kaynar duruma geldikten sonra 5 dakika ağır ağır kaynatınız
Enginar göbeklerini karışıma ekleyip 30-40 dakika, enginar göbekleri yumuşayıncaya kadar, suyun içinde kalacak biçimde kaynatınız
(Zaman zaman tencereye su eklemek gerekebilir
)
Enginar göbeklerini tencereden çıkarıp kurulayınız
Eritilmiş tereyağla, Morney sosla yada Holandez sosuyla servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul