Yalnız Mesajı Göster

Çanak Patates

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çanak Patates









Malzemeler


6 adet aynı boy patates

200 gr taze kaşar peyniri

250 gr kıyma

2 adet domates

3 adet sivri biber

1 adet soğan

3-4 diş sarımsak

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Kekik


Yapılışı


Soğanlar ve sarımsaklar yemeklik olarak doğranıp sıvı yağda hafifçe kavrulur Kıyma, domatesler ve ince kıyılmış biberler ilave edilerek kavurma işlemi devam eder Ocaktan indirildikten sonra baharatlar ve tuz eklenir Patatesler 10 dakika kadar kaynatılıp kabukları soyulmadan içleri oyulur Oyulan patateslerin içlerine kıymalı içten birer kaşık koyularak üzerlerine taze kaşar peyniri serpilir ve 170 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir Çanak patateslerimiz sıcak olarak servis edilir




Alıntı Yaparak Cevapla