Konu
:
Çanak Patates
Yalnız Mesajı Göster
Çanak Patates
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çanak Patates
Malzemeler
6 adet aynı boy patates
200 gr taze kaşar peyniri
250 gr kıyma
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kekik
Yapılışı
Soğanlar ve sarımsaklar yemeklik olarak doğranıp sıvı yağda hafifçe kavrulur
Kıyma, domatesler ve ince kıyılmış biberler ilave edilerek kavurma işlemi devam eder
Ocaktan indirildikten sonra baharatlar ve tuz eklenir
Patatesler 10 dakika kadar kaynatılıp kabukları soyulmadan içleri oyulur
Oyulan patateslerin içlerine kıymalı içten birer kaşık koyularak üzerlerine taze kaşar peyniri serpilir ve 170 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir
Çanak patateslerimiz sıcak olarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul