06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hellim Peynirli Sebze Sarması
Hellim Peynirli Sebze Sarması tarifi - Hellim Peynirli Sebze Sarması yapilisi

Malzemeler:
2 Adet kabak
2 Adet patlıcan
3 Adet domates rendesi
300 Gr hellim peyniri
2 Diş sarmısak
Taze nane
Kekik, kimyon, tuz
Hazırlanışı:
Kabakları ve patlıcanları yıkayıp soyduktan sonra, ne çok ince, ne de kalın olmayacak şekilde, uzunlamasına 3 veya 4 parçaya bölün
Fırının ızgarasında veya yağsız tavada ya da tost makinasında patlıcan ve kabaklar kızarıp yumuşayıncaya kadar pişirin
Hellim peynirlerini de sebzelerin enlerine eşit ve boylarının da yarısı kadar olacak şekilde dilimleyin ve yağsız tavada kızartın
Elinizin yanmaması için pişen sebzelerin ılınmasını bekleyin
Önce, pişen kabağı fırın kabına alın, bir kanadına hellim peynirini koyun ve diğer kanadını üzerine kapatın
Aynı şekilde kabağıda patlıcana sarın ve borcama dizin
Üzerine küçük küpler halinde doğranmış hellim peynirlerini koyun ve üzerlerine kürdan batırın
Domatesleri rendeleyin, içine taze nane ve baharatları da ekleyin, borcama dizdiğiniz sarmaların üzerine dökün, önceden ısıtılmış fırında, domates sosu pişip, hellim peynirleri kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın
|
|
|