Yalnız Mesajı Göster

Hellim Peynirli Sebze Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hellim Peynirli Sebze Sarması



Hellim Peynirli Sebze Sarması tarifi - Hellim Peynirli Sebze Sarması yapilisi

Malzemeler:

2 Adet kabak

2 Adet patlıcan

3 Adet domates rendesi

300 Gr hellim peyniri

2 Diş sarmısak

Taze nane

Kekik, kimyon, tuz
Hazırlanışı:

Kabakları ve patlıcanları yıkayıp soyduktan sonra, ne çok ince, ne de kalın olmayacak şekilde, uzunlamasına 3 veya 4 parçaya bölün

Fırının ızgarasında veya yağsız tavada ya da tost makinasında patlıcan ve kabaklar kızarıp yumuşayıncaya kadar pişirin

Hellim peynirlerini de sebzelerin enlerine eşit ve boylarının da yarısı kadar olacak şekilde dilimleyin ve yağsız tavada kızartın

Elinizin yanmaması için pişen sebzelerin ılınmasını bekleyin

Önce, pişen kabağı fırın kabına alın, bir kanadına hellim peynirini koyun ve diğer kanadını üzerine kapatın

Aynı şekilde kabağıda patlıcana sarın ve borcama dizin

Üzerine küçük küpler halinde doğranmış hellim peynirlerini koyun ve üzerlerine kürdan batırın

Domatesleri rendeleyin, içine taze nane ve baharatları da ekleyin, borcama dizdiğiniz sarmaların üzerine dökün, önceden ısıtılmış fırında, domates sosu pişip, hellim peynirleri kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla