Konu
:
Bezelye Sotesi
Yalnız Mesajı Göster
Bezelye Sotesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelye Sotesi
Bezelye Sotesi Tarifi - Bezelye Sotesi Yapılışı - Bezelye Sotesi Nasıl Yapılır - Bezelye Sotesi Malzemeleri
MALZEMESİ:
1 kg, bezelye
60 gr
tereyağı
tuz
6 bardak su
karbonat
tuz
YAPILIŞI:
Bir tencereye 6 bardak su, yarım kahve kaşığı karbonat, yarım çorba kaşığı tuz koyarak, kaynamaya bırakın
Su kaynayınca, buna kabukları çıkarılmış, yıkanmış bezelyeleri atın
Bezelyeler hafifçe yumuşak bir hale gelinceye kadar 10 dakika kadar haşlayın
Sonra ateşten alarak süzgeçte sularını iyice süzün
Bir tencereye 3 çorba kaşığı tereyağını koyarak hafif ateşte eritin
Buna iyice süzülmüş olan bezelyeleri ilâve edin, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serptikten sonra çok hafif ateşte 2-3 dakika kadar tencereyi sallamak suretiyle sote edin
Bir tabağa alarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul