Konu
:
Bezelyeli Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Tavuk
Bezelyeli Tavuk Tarifi - Bezelyeli Tavuk Yapılışı - Bezelyeli Tavuk Nasıl Yapılır - Bezelyeli Tavuk Malzemeleri
Malzeme :
1 bütün tavuk
1/2 kilo bezelye «iç bezelye»
2 adet bütün domates veya bir kaşık salça
1 çorba kaşığı margarin yağı
Yapılışı :
Yıkanmış ve ayıklanmış tavuk süzgece alınıp süzülmeye bırakılır
Bir kaşık tuz avuç ile tavuğun her tarafına sürülür ve tavuk yuvarlak bir tencerede hiç yağ koymadan az ateşte çevire çevire kızartılır
Her tarafı kızarınca kapağı kapatılıp gerekirse bir fincan kadar da su ilâve ederek suyunu salmcaya kadar pişirilir
Diğer taraftan haşlanıp süzülmüş bezelye, rendelenmiş iki domates, margarin ve yarım bardak su ilâvesi ile pişirilir
Tavuk bütün olarak servis tabağına alınır ve bezelye ile beraber sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul