Konu
:
Zeytinyağlı Madımak
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Madımak
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Madımak
madımak yemeği - madımak nasıl pişirilir
Malzeme:
Yarım kg
Madımak
2 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy domates
4-5 adet sivri biber
1 çay bardaği pirinç
(Yeteri kadar) Tuz
Hazırlanışı:
Madımakları ayıklayın ve yıkayın
Bir tencerede sıvı yağı kızdırın
Piyazlık doğradığınız kuru soğanları hafif kavurun
Arzu edilirse, sivri biberleri doğrayıp ilave edin
Domatesi de doğrayıp harca katın
Biraz daha kavurun
Madımakları süzüp tencereye boca edin
Orta ateşte pişirin
Yemeğin pişmesine az kala pirinci ilave edin
Soğumaya terk edin
Ikram sırasında arzu edilen miktarda limon serperek yenilirse, eksi eksi çok lezzetli oluyor
AFİYET OLSUN!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul