Konu
:
Enginar Graten
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Graten
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Graten
Enginar Graten Nasıl Yapılır - Beşamel Soslu Enginar Tarifi - Enginar Yemekleri
Malzemeler
4 kişilik
4 adet enginar
4 adet enginar kalbi (konserve)
6 adet brüksel lahanası
1 çay bardağı taze kaşar
Beşamel sos için:
Yarım kahve fincanı süt
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Ayıklanmış enginarları limonlu suda, yumuşayana kadar haşlayalım
Enginar kalpleri ile brüksel lahanalarını 5 dakika kaynar suda bekletelim
Yumuşayınca blendırda çekelim
Beşamel sosu hazırlamak için, margarini eritelim, unu ve sütü ilave edelim
Karıştırarak pişirelim
Tuz ve karabiberi koyalım
Çırpılmış yumurta sarısını tahta kaşıkla karıştırarak beşamel sosa yedirelim
Beşamel sosu, enginar kalbi ve brüksel lahanası püresine ilave edelim
Yumurta akını çırparak kar haline getirelim
Beşamel soslu sebze karışımına ilave edelim
Borcamı yağlayalım
Enginarları kaba yerleştirelim
Üzerlerini beşamel sosla kaplayalım
Üzerine küp şeklinde doğranmış kaşar peynirini serpelim
Enginar grateni, 200 derece ısıtılmış fırında peynir eriyip, üzeri kızarıncaya kadar 15 dakika pişirelim
Sıcak olarak servis yapalım
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul