Konu
:
Enginar Tavası
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Tavası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Tavası
Malzemeler
8 Enginar
1 Su bardağı un
1 Bardak zeytinyağı
Yarım limon,
3 Yumurta
tuz
Yapılışı
Enginarları iyice ayıkladıktan sonra bunları kuşbaşı olarak doğrayın ve kararmamaları için içine limon suyu ve bir miktar da un ilâve ettiğiniz suyun içine atın
Diğer taratta çukurca bir kabın içine yumurtaları kırıp bunları bir çatalla bir kaç kere iyice çırparak karıştırın
Öte yanda suya attığınız enginarları buradan çıkarıp temiz bir peçeteyle iyice kurulayın
Sonra kuruladığınız bu kuşbaşı enginarları önce una batırırı
Sonra da yumurtaya
Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra kızgın zeytinyağında her tarafları pem-beleşinceye kadar kızartın ve tavadan yağlarını süzdürerek alıp tabağa dizin
Soğuk veya ılık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul