Yalnız Mesajı Göster

Enginar Tavası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Tavası




Malzemeler


8 Enginar

1 Su bardağı un

1 Bardak zeytinyağı

Yarım limon,

3 Yumurta

tuz


Yapılışı


Enginarları iyice ayıkladıktan sonra bunları kuşbaşı olarak doğrayın ve kararmamaları için içine limon suyu ve bir miktar da un ilâve ettiğiniz suyun içine atın

Diğer taratta çukurca bir kabın içine yumurtaları kırıp bunları bir çatalla bir kaç kere iyice çırparak karıştırın Öte yanda suya attığınız enginarları buradan çıkarıp temiz bir peçeteyle iyice kurulayın Sonra kuruladığınız bu kuşbaşı enginarları önce una batırırı Sonra da yumurtaya Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra kızgın zeytinyağında her tarafları pem-beleşinceye kadar kızartın ve tavadan yağlarını süzdürerek alıp tabağa dizin Soğuk veya ılık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla