Yalnız Mesajı Göster

Kızarmış Kuşkonmazlı Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Kuşkonmazlı Enginar



kuşkonmazlı enginar nasıl pişirilir - enginar tarifi - enginar yemeği4 kişilik


MALZEME:


4 küçük enginar,

3 yemek kaşığı limon suyu,

tuz,

1 kilo kuşkonmaz,

4 dilim Alman usulü kepekli, taneli ekmek,

150 gr yeşil soğan,

200 gr kabak,

10 yemek kaşığı ayçiçeği yağı,

2 büyük diş sarmısak,

2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz,

karabiber,

2 avokado,

2 yemek kaşığı limon suyu



TARİFİ:


1 Enginarları ayıklayarak, dörde bölün, hemen limon damlatın ve tuzlu suda 20 dakika haşlayın Kuşkonmazları tarife göre haşlayın

2 Ekmeği küp halinde doğrayın Soğanları ayıklayarak şeritleyin Kabakları dilimleyin

3 Bir tavada 5 yemek kaşığı yağ kızdırın, ekmeği kızartın Sarmısağı ezip, ilave edin Kıtırları sıcak bir yerde bekletin

4 Kuşkonmazları ve enginarı damlamaya bırakın Kuşkonmazları kesin

5 Kalan yağı kızdırın, soğanları ve kabak dilimlerini kızartın, enginarları, yeşilliği ve kuşkonmazları ilave edin, 3 dakika daha kızartın

6 Avokadoları ortadan kesin, çekirdeklerini çıkartın, içini çıkartın, limon suyu, tuz ve biber ile ezin Sebzeleri, avokado ve kıtır ekmek ile servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla