Konu
:
Milföyde Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Milföyde Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföyde Enginar
enginar nasıl pişirilir - milföy içinde enginar - milföyde enginar bohçası6 kişilik Gerekli malzeme:
4 enginar
1 limon
4 milföy hamuru
150 gr ortayağlı koyun kıyması
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 sosis
1 yumurta sarısı
Karabiber
Tuz
Tarifi:
Enginarları temizleyip tuzlu ve limonlu suda bekletin
Yıkayıp 1 limon suyu ilave edilmiş kaynar tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın
Kevgirle kaynar sudan çıkarıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın
Geniş bir kapta kıyma, kaşar peyniri, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırın
Haşlanmış enginarları milföy hamurlarının ortasına yerleştirin
Sosisi 1 parmak kalınlığında dilimleyin
Hazırladığınız kıymalı karışımı enginarların içlerine paylaştırıp milföylerin 4 köşesini birleştirin
Köşelerin birleşme noktası üzerine 1 dilim sosis yerleştirin
Milföy hamurlarının üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün
Orta ısılı fırında milföylerin üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul