Yalnız Mesajı Göster

Milföyde Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföyde Enginar



enginar nasıl pişirilir - milföy içinde enginar - milföyde enginar bohçası6 kişilik Gerekli malzeme:


4 enginar

1 limon

4 milföy hamuru

150 gr ortayağlı koyun kıyması

1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri

Yarım demet maydanoz

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 sosis

1 yumurta sarısı

Karabiber

Tuz



Tarifi:


Enginarları temizleyip tuzlu ve limonlu suda bekletin Yıkayıp 1 limon suyu ilave edilmiş kaynar tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın Kevgirle kaynar sudan çıkarıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın


Geniş bir kapta kıyma, kaşar peyniri, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırın


Haşlanmış enginarları milföy hamurlarının ortasına yerleştirin Sosisi 1 parmak kalınlığında dilimleyin


Hazırladığınız kıymalı karışımı enginarların içlerine paylaştırıp milföylerin 4 köşesini birleştirin Köşelerin birleşme noktası üzerine 1 dilim sosis yerleştirin


Milföy hamurlarının üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün Orta ısılı fırında milföylerin üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla