Konu
:
Bezelyeli Kereviz
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Kereviz
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Kereviz
Bezelyeli Kereviz Tarifi - Bezelyeli Kereviz Yapılışı - Bezelyeli Kereviz Nasıl Yapılır - Bezelyeli Kereviz Malzemeleri
Malzeme:
5 adet kereviz
2 adet havuç
2 adet soğan
2 limon suyu
1 adet patates
2 tatlı kaşığı şeker
1 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı konserve bezelye
1 çorba kaşığı un
Yapılışı:
Kerevizlerin kabuklarını soyup ortalarını havucun girebileceği kadar oyun
Havuçların kabuklarını sıyırıp kerevizlerin içlerine yerleştirin
Bir kaba su ve limon suyu koyup kerevizleri, parmak kalınlığında havuçlarla birlikte kesin
Limonlu suda kerevizleri bekletin
Soğanları rendeleyip fırın kabına yayın
Patatesleri küp şeklinde doğrayıp soğanların üzerine yerleştirin
Kereviz dilimlerini patateslerin üzerine sıralayın
Bezelyeleri kerevizlerin aralarına serpiştirin
1,5 su bardağı suya unu, şekeri ve 1 limon suyunu ilâve ederek topaksız olana kadar iyice karıştırın
1,5 su bardağı su daha ilâve ederek bu karışımı fırın kabına dökün
1 çay bardağı zeytinyağını da ilâve edip fırın kabının kapağını kapatın
Fırını orta derecede ısıtıp, kabı fırına verin
Kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin
Fırından çıkarınca soğutup üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul