Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Patatesli Karnabahar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Patatesli Karnabahar



karnibahar yemekleri - karnıbhar tarifleri - karnıbahar nasıl pişirilir



İçindekiler:


Orta boy karnabahar

250 gr kıyma

1 buyuk kuru soğan

3 domates

1 yeşil biber

3 patates

Bir tutam maydanoz

Yarım tatlı kaşığı salça

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Karabiber tuz

1 su bsu

Hazırlanışı:


Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp iyice yıkadıktan sonra az bir suyla haşlıyoruzİçine bir miktar sut eklerseniz daha beyaz olmalarını sağlayabilirsinizBir tencereye soğanı doğrayıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ardından kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruzRengi döndükten sonra küp küp doğradığımız domatesleri ve biberi de ilave ediyoruz salçasını da koyduktan sonra son olarak maydanozu da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruzOcağı kapattıktan sonra tuzunu karabiberi de ekliyoruzBir yandan suda süzülen karnabaharları yayvan bir tencereye alıyoruzÜstünü kıyma harcıyla döseyerek son olarak da dilimlediğimiz patatesleri yerleştiriyoruzSuyunu da ekleyip kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruzAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla