Konu
:
Kıymalı Patatesli Karnabahar
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Patatesli Karnabahar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Patatesli Karnabahar
karnibahar yemekleri - karnıbhar tarifleri - karnıbahar nasıl pişirilir
İçindekiler:
Orta boy karnabahar
250 gr kıyma
1 buyuk kuru soğan
3 domates
1 yeşil biber
3 patates
Bir tutam maydanoz
Yarım tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber tuz
1 su b
su
Hazırlanışı:
Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp iyice yıkadıktan sonra az bir suyla haşlıyoruz
İçine bir miktar sut eklerseniz daha beyaz olmalarını sağlayabilirsiniz
Bir tencereye soğanı doğrayıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ardından kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
Rengi döndükten sonra küp küp doğradığımız domatesleri ve biberi de ilave ediyoruz salçasını da koyduktan sonra son olarak maydanozu da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz
Ocağı kapattıktan sonra tuzunu karabiberi de ekliyoruz
Bir yandan suda süzülen karnabaharları yayvan bir tencereye alıyoruz
Üstünü kıyma harcıyla döseyerek son olarak da dilimlediğimiz patatesleri yerleştiriyoruz
Suyunu da ekleyip kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul