Konu
:
Bezelyeli Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Güveç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Güveç
Bezelyeli Güveç Tarifi - Bezelyeli Güveç Yapılışı - Bezelyeli Güveç Nasıl Yapılır - Bezelyeli Güveç Malzemeleri
Malzeme:
1 kg
kuşbaşı kuzu eti
2 su bardağı taze veya konserve bezelye içi
3 orta boy soğan
3 orta boy patates
2 adet havuç
4 adet sivri biber
3 adet domates
1 litre süt
1 su bardağı un
2 yumurta
250 gr
rendelenmiş taze kaşar
5 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Soğanları küp şeklinde doğrayıp 2 kaşık tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun
Üzerine kuşbaşı kuzu etini katıp suyunu çekene kadar kavurun
1 su bardağı sıcak su ilâve edip kısık ateşte etleri pişirin
Pişen etleri eşit olarak 7 küçük güvece bölüştürün
Küçük doğranmış havuç ve patatesleri haşlayın
İç bezelye taze ise onu da haşlayın
Konserve ise haşlamayın
Suyu süzülmüş havuç, patates ve bezelyeleri tuz ve karabiberle harmanlayın
Etlerin üzerine eşit biçimde bölüştürün
Domateslerin kabuklarını doğrayıp, halka biçiminde dilimleyin
Güveçlerin üzerine yayın
3 kaşık tereyağını eritip unu kokusu gidene kadar kısık ateşte kavurun
Sütünü yavaş yavaş ilâve edip, karıştırmaya devam edin
Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp, çırpılmış iki yumurtayı ilâve edin
İyice karıştırın
Sütlü karışımı güveçlere eşit olarak bölüştürün
Rendelenmiş taze kaşarı güveçlerin üzerine serpin
Orta derecede ısıttığınız fırına güveçleri yerleştirin
Kaşar peyniri kızarınca güveçleri fırından çıkarın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul