Konu: Bamya
Yalnız Mesajı Göster

Bamya

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bamya



Bamya suya ıslandığında salyası akar ve bu yüzden seilmeyen yemek listesinde başı çeker hemen hemen

Fakat bamyaların başını kıvırarak salyasının akacağı kısım kesilemden ayıklanırsa yemek daha güzel olurKendi tarifim bamyayı yazayım bende en iyisiMargarin ile pişen yemekleri ise hiç lezzetli bulmuyorumTrans yağdan kurtulmak içinse fındık yada zeytin yağı tercihimdir

1 kg bamya 2orta boy domates 3 diş sarmısak bir orta boy soğan yarım limon,bir kase haşlanmış nohut

Soğanı tencerede hafip pembeleşinceye kadar kavurup 1 yemek kaşığı kadar salça ile kavuralım ayıklanmış bamyaları tencereye atıp doğradığımız domates ve sarmısaklarla karıştırıp nohutlarıda ekleyip,yarım limonu sıkalımTuzunu atıp biraz kavurduktan sonra suyunu arzuya göre katıp pişmeye bırakalımLimon bamyanın salyasının akmasını engeller,buda küçük bir püf noktadır

Alıntı Yaparak Cevapla