Konu
:
Bamya
Yalnız Mesajı Göster
Bamya
06-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Bamya
Bamya suya ıslandığında salyası akar ve bu yüzden seilmeyen yemek listesinde başı çeker hemen hemen
Fakat bamyaların başını kıvırarak salyasının akacağı kısım kesilemden ayıklanırsa yemek daha güzel olur
Kendi tarifim bamyayı yazayım bende en iyisi
Margarin ile pişen yemekleri ise hiç lezzetli bulmuyorum
Trans yağdan kurtulmak içinse fındık yada zeytin yağı tercihimdir
1 kg bamya 2orta boy domates 3 diş sarmısak bir orta boy soğan yarım limon,bir kase haşlanmış nohut
Soğanı tencerede hafip pembeleşinceye kadar kavurup 1 yemek kaşığı kadar salça ile kavuralım ayıklanmış bamyaları tencereye atıp doğradığımız domates ve sarmısaklarla karıştırıp nohutlarıda ekleyip,yarım limonu sıkalım
Tuzunu atıp biraz kavurduktan sonra suyunu arzuya göre katıp pişmeye bırakalım
Limon bamyanın salyasının akmasını engeller,buda küçük bir püf noktadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul