Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır



enginar nasıl pişirilir - enginar pişirme - enginarın püf noktaları - zeytinyağlı enginar tarifiPapatyagil familyasından olan enginar, kesinlikle en faydalı olan sebzelerin başında yer alır


Karaciğerin ve böbreğin dostu enginar aynı anda kalo ve damar sağlığını koruyan bir özelliği vardır


Sağlıklı beslenmeyi isteyen insanlar sofralarından eksik etmemesi gereken bu sebzenin zeytinyağlısıysa çok lezzetlidir


Malzemeler;


1- 10 Adet enginar

2- 2 Tane kuru soğan

3- 500 Gram bezelye

4- 3 Adet havuç

5- 1 Demet dereotu

6- 1 Limon suyu

7- 1 Çay bardağı zeytinyağı

8- 1 Tatlı kaşığı toz şeker

9- Tuz

10- 2 Su bardağı su


Hazırlanışı;


1- Enginarları soyarak tuz ve limon ile ovun, limonlu suda bekletin

2- Bezelyeleri haşlayın

3- Havuçları ve soğanı doğrayın

4- Havuç, soğan ve haşlanan bezelyeleri bir tencereye alın

5- Limonlu suda bekletilen enginarları tencerede bulunan malzeme üzerine ters çevirip dizin

6- Tuz, şeker ve zeytinyağı malzemenin üstüne ilave edin

7- En sonda suyu da ilave edip tencere kapağını kapatın

8- Enginarlar yumuşayana kadar hafif bir ateşte pişirin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla