Konu
:
Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır
enginar nasıl pişirilir - enginar pişirme - enginarın püf noktaları - zeytinyağlı enginar tarifiPapatyagil familyasından olan enginar, kesinlikle en faydalı olan sebzelerin başında yer alır
Karaciğerin ve böbreğin dostu enginar aynı anda kalo ve damar sağlığını koruyan bir özelliği vardır
Sağlıklı beslenmeyi isteyen insanlar sofralarından eksik etmemesi gereken bu sebzenin zeytinyağlısıysa çok lezzetlidir
Malzemeler;
1- 10 Adet enginar
2- 2 Tane kuru soğan
3- 500 Gram bezelye
4- 3 Adet havuç
5- 1 Demet dereotu
6- 1 Limon suyu
7- 1 Çay bardağı zeytinyağı
8- 1 Tatlı kaşığı toz şeker
9- Tuz
10- 2 Su bardağı su
Hazırlanışı;
1- Enginarları soyarak tuz ve limon ile ovun, limonlu suda bekletin
2- Bezelyeleri haşlayın
3- Havuçları ve soğanı doğrayın
4- Havuç, soğan ve haşlanan bezelyeleri bir tencereye alın
5- Limonlu suda bekletilen enginarları tencerede bulunan malzeme üzerine ters çevirip dizin
6- Tuz, şeker ve zeytinyağı malzemenin üstüne ilave edin
7- En sonda suyu da ilave edip tencere kapağını kapatın
8- Enginarlar yumuşayana kadar hafif bir ateşte pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul