Konu: Tübyaz
Yalnız Mesajı Göster

Tübyaz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tübyaz



Tübyaz tarifi - Tübyaz yapılışı - Tübyaz malzemeleri



Malzemeler

4 Patlıcan

200 gr Beyaz Peynir

3 Yumurta

1 Domates

7-8 Dal Kıyılmış Maydanoz

4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ

4 Yemek Kaşığı Galeta Unu

1 Çay Kaşığı Hindistancevizi Rendesi

Tuz, Karabiber

Yapılışı

Patlıcanları kabuklarıyla, uzunlamasına ortadan ikiye keserek kaynar tuzlu suda 5 dakika haşladıktan sonra iyice süzülmesini sağlayın Patlıcanları yağlanmış tepsiye dizin Kaşıkla ortalarındaki etli kısmı hafifçe alın

Patlıcan içlerini ince ince kıyarak bir kaseye alın Ezilmiş beyaz peynir, yumurta, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş domates, sıvıyağ, tuz, karabiber ve hindistancevizi rendesini iyice karıştırın

Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun Üzerlerine galeta unu serperek 180 derece ısıtılmış fırında pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla