Konu
:
Enginar Sapı Musakkası
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Sapı Musakkası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Sapı Musakkası
Enginar Sapı Musakkası Tarifi - Enginar Sapı Musakkası Yapılışı - Enginar Sapı Musakkası Nasıl Yapılır - Enginar Sapı Musakkası Malzemeleri
10 adet enginarın sapı
1 adet limonun suyu
1 adet kesme şeker
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gr
kıyma
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet domates
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Enginar saplarını, yumuşak içlerini elde edinceye kadar soyun ve yarım limonun suyunu eklediğiniz suya atın
Sudan alarak istediğiniz büyüklükte kesip üzerlerini örtecek kadar su, kalan limon suyu ile kesme şekerle 15 dakika haşlayın
Kıyılmış soğanı yağda soteleyin, kıyma, karabiber ve tuz ekleyerek kavurun
Kıyılmış sivri biber ve maydanozu da ekleyerek beş dakika daha pişirin
Enginarları süzün, üzerine kıymalı harcı dökün
Üstüne halka doğranmış domatesleri yerleştirin
Bir su bardağı sıcak su ekleyerek 15-20 dakika pişirin
Elif Korkmazel
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul