Konu
:
Labneli Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Labneli Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Labneli Enginar
Labneli Enginar Tarifi - Labneli Enginar Yapılışı - Labneli Enginar Nasıl Yapılır - Labneli Enginar Malzemeleri
125 gr rokfor peynir
Aldığı kadar muskat rendesi
1 adet limon
Aldığı kadar tuz
Aldığı kadar karabiber
6 adet enginar
5 yemek kaşığı labne peyniri
3 yemek kaşığı krema
Enginarları soyun ve sadece göbeklerini ayırın (enginarın tüylü kısımlarını ise pişirdikten sonra rahatça ayıklayabilrisiniz)
Enginarların kararmaması için üzerine biraz limon suyu gezdirin
Sonra bunların tuzlu ve limonlu kaynar suda pişirin
Pişirme işlemi sırasında, bir bıçak yardımı ile enginarların dağılmayacak dereceden sıkı oldukları zamanpişmiş demektir
Sonra enginarları süzün ve soğumaya bırakın
Rokfor peynirini ezin ve buna labne ile kremayı karıştırın
Hepsini birlikte çırpın, tuzunu biberini ekleyin
Bir tutam muskat koyun Rokforlu karışımı enginarların içine doldurup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul